Català Castellano
Avaluació de les Persones

En el cas que et plantegis millorar la motivació, orientació, fidelitat, compromís, ... en definitiva, el rendiment de les persones que integren el teu equip i que estiguin degudament orientades a l'obtenció de resultats i a la consecució dels objectius individuals i col•lectius establerts, i que et permeti establir un Pla de Carrera, de Promoció i Retribució objectiu i transparent, nosaltres podem ajudar-te a implantar i desenvolupar un Pla Integral d'Avaluació del Rendiment i Acompliment de les Persones.

Per entendre la importància de l'Avaluació de l'Acompliment, nosaltres sempre comencem per fer-nos les mateixes preguntes:

   1. T'importa la valoració que fan els altres del treball que realitzes?.

   2. T'agradaria conèixer el que realment pensa el teu cap i les altres persones de l'equip sobre el treball que desenvolupes?

   3. Sents que fas la feina amb major seguretat, esforç i implicació quan treballes amb persones que periòdicament et retroalimenten sobre la teva actuació?

En cas que responguis, sense dubtes, que sí a les anteriors preguntes, nosaltres podem ajudar-te a millorar el procés d'avaluació del rendiment que tinguis establert que et permetrà assolir els objectius anteriorment esmentats i caminar cap a un Sistema d'Avaluació de 360 graus.

La primera fase i més crítica de qualsevol procés d'implantació d'un Sistema Formal d'Avaluació de l'Acompliment és tenir present i molt clar, en primer lloc, la Direcció General de l'Empresa i a continuació la resta de l'equip, el que això comporta i els avantatges competitius que tots (cadascuna de les persones i el conjunt de l'Organització) obtindran en cas de realitzar-se oportunament.

En aquesta fase, coordinadament amb les persones clau de l'equip directiu, definirem en funció de l'Estratègia i del Pla de Negoci, les competències tècniques i personals dels diferents llocs de treball que permetin avaluar a les persones pel seu acompliment actual, i, al mateix temps, avaluar el seu potencial de creixement en l'Organització, prestant especial atenció a com afecten els canvis en l'Estratègia en les seves competències.

Amb la metodología i eines que utilitzem, et proporcionarem un marc objectiu per identificar en cada una de les persones escletxes en el seu acompliment, millorar en el desenvolupament del seu autoconeixement, la seguretat i motivació i coneixeran com poden millorar la seva eficiència i eficàcia personal.

Amb aquest procés aconseguiràs enfortir el desenvolupament de les persones i el de l'Organització.

Contacti amb nosaltres:
670 797 982

o escrigui'ns un Email a

fibanez@think2do.es
© 2014 Think 2 Do Consulting
BARCELONA: Avinguda Francesc Macià, 53, 7º 3ª, 08206 - Sabadell (Barcelona) - Telf. 670 797 982
P. DE MALLORCA: Plaça Sant Francesc, 1, Pral. 1ª - Palma de Mallorca (Illes Balears) - Telf. 670 797 982

Inici | Empresa | Què necessites? | Serveis | Contactar | Mapa web | Avís legal
Pàgina realitzada per Asnet, Disseny Web